Over mij

Mijn naam is Friso van der Meulen. Ik heb zelf ADHD en ik heb 2 zonen met ADD. Ik was 52 jaar toen de diagnose ADHD bij mij werd gesteld. Ik ging op advies van PsyQ Ritalin gebruiken, wat me in eerste instantie heel veel rust en overzicht bracht. Na enkele jaren ging het helaas steeds minder goed werken en ik kreeg allerlei bijverschijnselen. Ik ging volledig de mist in en heb een periode van totale uitputting en instorting beleefd.

Toen ben ik allerlei andere dingen gaan proberen die me heel erg hielpen en nu ben ik goed in staat om te functioneren zonder medicinale interventie. LTO3 biedt voor mij ook grote uitkomst.
Pasfoto Kili dag van vertrek

In gesprekIk geloof heel diep van binnen dat kinderen en volwassenen met AD(H)D en aanverwante gaven een bijzondere rol vervullen in de hedendaagse samenleving, die dringend aan vernieuwing toe is. Zij zijn  het die over de gaven en talenten beschikken die de wereld nodig heeft. Zij zijn het die ‘outside the box’ kunnen denken, zij zijn het die tot originele, creatieve oplossingen komen, zij zijn het die beschikken over grote energie, inlevingsvermogen, sensitiviteit.

Garret Loporto onderschrijft deze zienswijze. Volgens hem leven we nu in een zelfde soort tijdperk als vlak voor de verlichting, de renaissance. Er was veel chaos en onrust in de samenleving en er stonden vele AD(H)D’ers op zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo etc. Zij zetten een verandering in gang die nog steeds doorwerkt in onze huidige wereld. Volgens Loporto gaat er nu een vergelijkbare doorbraak plaatsvinden als zo’n 500 jaar geleden. De AD(H)D’ers zijn de ‘Da Vinci’s’ van deze tijd die voor dezelfde revolutionaire verandering gaan zorgen.

Ik verdiep me nu al enkele jaren in hoe wij als AD(H)D’ers onze zogenaamde aandoening kunnen gebruiken als talent, als gave, als kracht, zodat we kunnen worden wie we werkelijk zijn en onze unieke bijdrage aan de wereld kunnen leveren.
Deze website is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen hiermee te helpen.

 

Op de top van de Kilimanjaro in Tanzania, februari 2016:
Top Kili

 

//]]>