Oorzaak ADHD in immuunsysteem?

De Emotionele Bevrijdingstechniek bij ADHD
14 september 2016
Show all

Oorzaak ADHD in immuunsysteem?

In het januarinummer van het maandblad ‘Psychologie Magazine’ staat een opmerkelijk artikel over de relatie tussen aandoeningen zoals bipolariteit en mogelijk ook ADHD, en ons immuunsysteem. De ontdekkingen die gedaan zijn op dit gebied mogen zonder meer revolutionair genoemd worden, vooral omdat ze kansen bieden voor een andere, effectievere en meer natuurlijke behandeling.

Benno Haarman

Volgens psychiater Benno Haarman hebben mensen met een bipolaire stoornis, die nauw verwant blijkt te zijn met ADHD, een immuunsysteem dat zich slecht verhoudt tot hun eigen lichaam. ‘Bij veel van hen vertonen de immuun cellen in de hippocampus een verhoogde activiteit, een deel van de hersenen is als het ware licht ontstoken’.
Emeritus professor immunologie Henno Drexhage van de Erasmus Universiteit in Rotterdam voegt hieraan toe: ‘We kunnen deze stoornissen beter beschouwen als systeemziekten, oftewel auto-immuunziekten.’

Darmen
Daarnaast wordt steeds meer duidelijk dat onze darmen een veel grotere rol spelen dan we lang gedacht hebben. Het wordt ook wel het ‘tweede brein’ genoemd, omdat er bewijs is van 100 miljoen neuronen in onze darmen die direct communiceren met onze hersenen, en een compleet ecosysteem van miljarden bacteriën in onze darmen die ook onderling met elkaar kunnen communiceren.
Volgens de Amerikaanse biochemicus dr. David Steuer, die uitgebreid studie heeft gedaan naar de (micro)biologische processen in de darmen, zijn onze darmen tevens in belangrijke mate verantwoordelijk voor ons immuunsysteem.
Een gezonde darmflora veroorzaakt een goed functionerend immuunsysteem, wat vaak het functioneren van mensen met ADHD, bipolariteit en andere psychische stoornissen dramatisch verbetert.

Aanpak
 Wat volgens professor Drexhage beslist overeind zal blijven is het oude adagium rust, reinheid, regelmaat: Hoe gezonder en regelmatiger iemand met een bipolaire stoornis of ADHD leeft, hoe beter. ‘Geregeld sporten, gezond eten, zorgen dat je op gewicht blijft – al die dingen hebben een gunstige werking op ontstekingseffecten.’

Surge Plan

Dr. David Steuer

Dr. Steuer heeft een compleet plan ontwikkeld: het 30 dagen Surge Plan. Dit bestaat uit 3 elementen: dagelijks de juiste voeding, dagelijks de juiste workout en dagelijks de juiste essentiële oliën. In 30 dagen tijd wordt je darmflora opgeschoond, omgeschakeld en helemaal gezond gemaakt.
Mijn vrouw en ik hebben eind vorig jaar het Surge Plan gevolgd en de resultaten zijn verbluffend. Als ADHD’er met een bipolaire component merkte ik dat ik emotioneel evenwichtiger werd, mentaal sterker, gezonder, fitter en mijn nachtrust verbeterde aanzienlijk. Eerlijk gezegd voelde ik me beter dan ooit tevoren.
Ik ben ook mens, dus na verloop van tijd ging ik de fout in, waardoor ik weer een terugval bemerkte. Maar sinds ik een paar weken geleden weer begonnen ben, voel ik me nu alweer véél beter, sterker, evenwichtiger en blijer.

Voor meer info over het Surge Plan, klik hier.

In de komende periode zal ik regelmatig blogposts plaatsen waarin ik de verschillende aspecten van dit stukje verder zal uitwerken. Ik zal dieper ingaan op de werking van het immuunsysteem, de rol van de darmen, de relatie met ADHD en het Surge Plan van dr. Steuer.

Dus houd het goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


//]]>