Nederlandse boeken

Als u suggesties hebt voor andere boeken, die uitgaan van de positieve kant en de kracht van ADHD symptomen, laat u me dat dan alstublieft weten door contact met ons op te nemen.

Dank u!

 

DE GAVE VAN ADHD

Een gids om kinderen met ADHD symptomen te helpen vanuit de gave van ADHD te leven.

BOEK ADHD Nederlands


Dit boek
beschrijft op overtuigende wijze dat ADHD in feite een gave is. De belangrijkste reden dat ADHD als een aandoening wordt ervaren is dat de omgeving, en dan vooral het schoolsysteem niet geschikt is voor dez e bijzondere ki nderen. Het schoolsysteem is grotendeels gebaseerd op reproductie en conformiteit. Precies de dingen waar een ADHD’er niet goed in is. De ADHD’er heeft ruimte en vrijheid nodig om tot zijn of haar recht te kunnen komen.

Dit boek leert je om de vijf belangrijkste aspecten van de gave van uw kind te herkennen en te versterken. Het helpt je verder om je niet langer te hoeven verontschuldigen voor haar/zijn gedrag en op een heel positieve wijze te werken aan het gevoel van eigenwaarde en het zelfbeeld van je kind en het in contact te brengen met de creativiteit, energie, sensitiviteit en het empathisch vermogen die zo typeren d zijn voor de ADHD’er.

Klik hier voor meer info en om te bestellen.

 

DE GAVE VAN ADHD – WERKBOEK

ADHD gave werkboekIn het eerste boek van Lara Honos-Webb, ‘De gave van ADHD’ werd duidelijk gemaakt dat ADHD symptomen een uitdrukking kunnen zijn van verborgen gaven en talenten, afhankelijk van onze instelling. Deze kinderen beschikken vaak over een sterke verbeeldingskracht, creatieve vermogens en een sterke intuitie.

Dit werkboek, dat los van het eerste boek gebruikt kan worden, bevat talrijke leuke en speelse activiteiten die ouders met hun kind kunnen doen om de positieve aspecten van de gave van ADHD te ontwi kkelen en te bevorderen. In plaats van een kind steeds maar te corrigeren en af te remmen kunnen met behulp van de ideeën uit dit boek juist de sterke kanten van een kind ontwikkeld worden. Daardoor krijgt het meer zelfvertrouwen en wordt het evenwichtiger en gelukkiger.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

 

 

KIDS’ SKILLS

kid's skills
Furman is een Finse psychiater en psychotherapeut en hij heeft de methode Kids’ Skills ontwikkeld. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen van uw kind kunt u opvatten als vaardigheden die het nog moet ontwikkelen.

Met Furmans vijftien stappenmethode kan uw kind samen met u de benodigde vaardigheden ontwikkelen. Het is een boek vol met ideeën, verhalen en suggesties voor ouders, hulpverleners in de jeugdzorg en overige geïnteresseerden. Ben Furman is mededirecteur van het Helsinki Brief Therapy Institute en hij heeft een eigen talkshow op de Finse televisie over onderwerpen die met psychologie te maken hebben.

Klik hier voor meer info en om te bestellen.

 

 

SUCCES MET JE ADHD

succes met ADHD
Dit prachtige boek
bevat 16 interviews met bekende en minder bekende ADHD ‘ers die hun ADHD symptomen hebben leren gebruiken als bron van kracht, energie en creativiteit om succesvol te zijn. Hoe werkt de inspiratie van Ty Pennington, de presentator van het populaire programma ‘Extreme Home Make Over’? Hoe gebruikte Michael Phelps, meervoudig olympisch- en wereldkampioen zwemmen, zijn ADHD symptomen om zijn ongeëvenaarde wereldsuccessen te bereiken? Lees deze en nog veel meer verhalen in dit boek dat voor elke ADHD’er een bron van inspiratie kan zijn! Een echte aanrader!

Klik hier voor meer info en om te bestellen.

 

 

 

ADHD, HOE HAAL JE HET UÍT JE HOOFD?

ADHD UIT je hoofd 9200000011675362


Dit boek
is voor volwassenen met ADHD symptomen. Het biedt alternatieven voor een leven van medicatie en wekelijkse coaching. Het laat zien wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD symptomen kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. Op heldere wijze laat Cathelijne Wildervanck zien hoe je dit doet door je eigen mentale processen te beinvloeden. Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met symptomen van ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.
Cathelijne Wildervanck is ADHD-coach en directeur van ADHD-centrum Zuid-Holland en van ADHD Werk.

Klik hier voor meer info en om te bestellen.

 


OPVOEDWIJZER ADD & ADHD

Opvoedwijzer ADHDIn dit positieve boek stellen Edward Hallowell en Peter Jensen dat er tegenover elk negatief aspect van ADD en ADHD symptomen een positieve kracht staat: doorzetting in plaats van koppigheid, creatief versus impulsief, en enthousiast in plaats van opdringerig. Door op deze sterke punten te focussen, kunt u uw kind helpen om het beste uit zichzelf te halen.

In Opvoedwijzer ADD en ADHD laten Hallowell en Jensen zien hoe ouders en onderwijzers dat in de dagelijkse praktijk thuis en op school kunnen doen. Aan de hand van ontroerende voorbeelden en onderbouwd door recent wetenschappelijk onderzoek wordt duidelijk hoe onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen kinderen een solide basis kunnen bieden. En hoe kinderen met behulp van de cyclus van uitmuntendheid in 5 stappen een sterker zelf- en sociaal bewustzijn kunnen ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

 


VERGETEN, KWIJT EN AFGELEID

Vergeten, kwijt en ....
Help je kind beter te plannen, belangrijke dingen niet te vergeten, om te gaan met frustratie, impulsen te reguleren en veranderingen beter te accepteren. Zo kan hij in contact komen met, en genieten van de bijzondere gaven en talenten die aan zijn ADD / ADHD kenmerken ten grondslag liggen. Help hem verder met plezier zijn huiswerk te maken en zijn kamer op te ruimen!

In dit boek geven de schrijvers eerst een beknopte, maar zeer heldere uiteenzetting van wat executieve functies zijn en hoe ze zich ontwikkelen. Executieve functies zijn de functies die ervoor zorgen dat je kunt plannen en organiseren, en die je helpen je impulsen en je gedrag te reguleren. Daarna geven ze, aan de hand van herkenbare voorbeelden, talloze praktische strategieën en nuttige tips om de executieve functies van je kind zowel thuis als op school te versterken.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

 

ADHD-MEDICATIE, MEDISCHE MEGABLUNDER

ADHD medische megablunder
Dit boek
legt het werkingsmechanisme uit van de gebruikte medicatie bij ADD en ADHD symptomen. De actieve stof in Rilatin en Concerta is een cocaïneproduct waarvan de amfetaminewerking psychotisch maakt. Omdat de psychose niet als bijwerking van de Ritalin wordt herkend, leidt dit vaak tot het onterecht voorschrijven van antipsychotica en zelfs opname in de psychiatrische kliniek. De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie onbekend is. Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patientjes, ouders en schooldirecties verzwegen wordt en toont aan dat het chronisch gebruik van stimulantia een hoge prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er bijna niets over weten.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

//]]>