FAQ – veel gestelde vragen

Hoeveel capsules zitten er in een potje LTO3?

In een potje LTO3 zitten 90 capsules

Hoe lang doe je met een potje LTO3?

Gemiddeld ongeveer een maand, maar het hangt erg af van wat de meest effectieve dosering is.

Wat is de beste dosering?

De dosering verschilt erg per persoon. Algemene richtlijnen:

– Kinderen tot 45 kilo: 2 capsules, ten minste 10 minuten voor het ontbijt innemen.

– Volwassenen en kinderen vanaf 45 kilo: 3 capsules, ten minste 10 minuten voor het ontbijt innemen.

De ervaring leert dat volwassenen vaak het beste rond 5 uur ’s middags een tweede dosis kunnen nemen van 2 capsules. Kinderen met deze klachten kunnen meestal ook beter meer nemen dan de standaarddosering. Voor een gericht persoonlijk advies kunt u het beste mailen naar vragen@smartvital.eu

Waarom op de nuchtere maag innemen?

Voor een goede opname van LTO3 in het bloed is het belangrijk dat het maag-darmkanaal zo leeg mogelijk is.

Hoe kan ik het beste LTO3 innemen?

Het beste kunt u LTO3 ten minste 10 minuten voor de maaltijd met water of sap innemen. Het liefst met iets waar geen suikers aan toegevoegd zijn. Geraffineerde suiker kan de opname van LTO3 in het bloed enigszins belemmeren. Ook melkproducten kunnen de opname enigszins belemmeren. Deze kunnen vanaf 10 minuten na de inname weer wel genomen worden.

Voor het beste effect dus beter geen suikers of melkproducten nemen tijdens de inname en tot een uur erna geen suikers.

Mijn kind krijgt de capsules niet doorgeslikt. Kan LTO3 ook anders worden ingenomen?

Ja. Speciaal hiervoor is de LTO3 ‘No Taste’ ontwikkeld.

Je kunt de capsules gemakkelijk openen en de inhoud vermengen met wat drinken of een hap suikervrije appelmoes of iets dergelijks. Liefst dus zonder toegevoegde suikers, want deze kunnen de opname van LTO3 belemmeren. Natuurlijke suikers zoals in Diksap, honing of vruchten(sap) zijn veel beter. Je kunt het poeder ook vermengen met een lepel pure Diksap of een andere suikervrije siroop. Dat werkt vaak goed.

Hoe snel werkt LTO3?

Het gaat ongeveer 45 minuten na inname werken. Sommigen merken dan direct een duidelijk effect. Bij anderen duurt het een paar weken voordat het echt begint te werken.

Hoe lang werkt LTO3?

Gemiddeld blijft het ongeveer tot 8-12 uur na de inname werken. Bij stoppen na een poosje LTO3 genomen te hebben, kan het nog een paar dagen doorwerken voordat het effect verdwijnt.

Als ik na 2 weken geen effect merk, kan ik dan maar beter stoppen met LTO3?

Het kan een tijdje duren voordat de effecten van LTO3 duidelijk worden. Als u na een paar weken nog geen effect merkt, kunt u het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat het dan toch aan. Voor een gericht persoonlijk advies kunt u mailen naar vragen@smartvital.eu

Werkt LTO3 bij iedereen?

Er is helaas geen enkel middel of medicijn dat altijd bij iedereen werkt. Als u na een paar weken nog geen effect merkt, kunt u het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat het dan toch aan. Voor een gericht persoonlijk advies kunt u mailen naar vragen@smartvital.eu Een definitieve conclusie kun je pas trekken na 2 maanden. Helaas hebben sommigen er uiteindelijk toch geen baat bij.

Heeft LTO3 bijwerkingen?

Sinds LTO3 in Canada in 2004 op de markt is gebracht zijn er geen meldingen geweest van bijwerkingen.

Kan je ook overdoseren?

Sinds LTO3 in Canada in 2004 op de markt is gebracht zijn er geen meldingen geweest van overdosering.

Kan LTO3 samen met medicijnen worden genomen?

Sinds LTO3 in Canada in 2004 op de markt is gebracht zijn er geen meldingen geweest van negatieve effecten in combinatie met medicijnen of andere middelen.

Wel kunt u het beste de LTO3 ‘s ochtends op de nuchtere maag nemen, ten minste 10 minuten voor het ontbijt, en de medicatie liefst minstens 30 minuten na de LTO3. Antidepressiva die aangrijpen op het serotoninesysteem kunnen beter minimaal enkele uren later genomen worden.

We raden aan om altijd even te overleggen met uw arts.

Is LTO3 veilig voor kinderen?

Ja. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen het nemen.

Kan ik LTO3 ook gewoon in de winkel kopen?

Ja.

Om de verkooppunten van LTO3 te vinden:

Ga naar de website van de producent, www.herb-e-concept.com. Klik dan in de bovenbalk op ‘Verkooppunten in Nederland”. Daar kunt u uw woonplaats of postcode invoeren en ziet u de dichtstbijzijnde verkooppunten verschijnen.

Wordt LTO3 vergoed?

PNOzorg is de enige zorgverzekeraar die LTO3 vergoedt, vanuit de aanvullende verzekering.

Wel stellen ze 2 voorwaarden. Ten eerste dat de LTO3 is voorgeschreven door een arts en ten tweede dat het geleverd wordt door een apotheek.

Onze ervaring is dat de meeste huisartsen bereid zijn het voor te schrijven als je aangeeft dat het effectief is. En apotheken kunnen zich altijd bij SmartVital aanmelden als verkooppunt, op de site www.smartvital.eu of door een mail te sturen naar vragen@smartvital.eu.

Heeft LTO3 op iedereen hetzelfde effect?

LTO3 is een natuurlijk middel en werkt anders dan chemische middelen. Iedereen reageert er anders op.

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ? STELT U HEM DAN HIERONDER OF MAILT U NAAR vragen@smartvital.eu

//]]>